Polityka Prywatności

Polityka prywatności



Uwaga ogólna i informacje obowiązkowe
Wyznaczenie odpowiedzialnego organu


Organem odpowiedzialnym za przetwarzanie danych na tej stronie internetowej jest:

Secretum Antrum Łukasz Pasda
Bahnhofstrasse 13A
15328 Manschnow

+49 1521 4625889
secretum.antrum@gmail.com

Organ odpowiedzialny samodzielnie lub wspólnie z innymi decyduje o celach i środkach przetwarzania danych osobowych (np. Nazwiska, dane kontaktowe itp.).

Cofnięcie zgody na przetwarzanie danych
Niektóre operacje przetwarzania danych są możliwe tylko za Twoją wyraźną zgodą. W każdej chwili możesz cofnąć już wyrażoną zgodę. Do odwołania wystarczy nieformalne powiadomienie e-mailem. Odwołanie nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych dokonanego przed odwołaniem.

Prawo do wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego
Jako osoba, której dane dotyczą, masz prawo wnieść skargę do właściwego organu nadzorczego w przypadku naruszenia przepisów o ochronie danych. Właściwym organem nadzorczym w kwestiach ochrony danych jest stanowy inspektor ochrony danych w kraju związkowym, w którym ma siedzibę nasza firma. Poniższy link zawiera listę inspektorów ochrony danych i ich dane kontaktowe: https://www.bfdi.bund.de/DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

Prawo do przenoszenia danych
Masz prawo do tego, aby dane, które przetwarzamy automatycznie na podstawie Twojej zgody lub w ramach realizacji umowy, zostały przekazane Tobie lub osobom trzecim. Jest udostępniany w formacie do odczytu maszynowego. Jeśli zażądasz bezpośredniego przekazania danych innej osobie odpowiedzialnej, nastąpi to tylko wtedy, gdy będzie to technicznie wykonalne.

Prawo do informacji, poprawiania, blokowania, usuwania
Masz prawo do bezpłatnej informacji o swoich przechowywanych danych osobowych, ich pochodzeniu, odbiorcach i celu przetwarzania danych oraz w razie potrzeby prawo do ich poprawiania, blokowania lub usuwania w dowolnym momencie w ramach obowiązujące przepisy prawa. Możesz skontaktować się z nami w dowolnym momencie, korzystając z opcji kontaktowych podanych w informacji prawnej, jeśli masz dalsze pytania na temat danych osobowych.

Szyfrowanie SSL lub TLS
Ze względów bezpieczeństwa oraz w celu ochrony transmisji poufnych treści, które przesyłasz do nas jako operatora strony, nasza strona internetowa korzysta z SSL lub. Szyfrowanie TLS. Oznacza to, że dane, które przesyłasz za pośrednictwem tej witryny, nie mogą być odczytane przez osoby trzecie. Połączenie szyfrowane można rozpoznać po linii adresowej „https: //” przeglądarki oraz po symbolu kłódki w linii przeglądarki.

Pliki dziennika serwera
Dostawca strony automatycznie zbiera i przechowuje informacje, które Twoja przeglądarka automatycznie przesyła do nas w plikach dziennika serwera. To są:

Odwiedzona strona w naszej domenie
Data i godzina żądania serwera
Typ i wersja przeglądarki
Używany system operacyjny
URL strony odsyłającej
Nazwa hosta komputera uzyskującego dostęp
adres IP

Nie ma połączenia tych danych z innymi źródłami danych. Podstawą przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. b RODO, który umożliwia przetwarzanie danych w celu wykonania umowy lub działań przedumownych.

Przekazywanie danych przy zawieraniu umowy kupna i wysyłki towaru
Dane osobowe będą przekazywane stronom trzecim tylko wtedy, gdy zajdzie potrzeba realizacji umowy. Stronami trzecimi mogą być na przykład dostawcy usług płatniczych lub firmy logistyczne. Dalsze przekazywanie danych nie ma miejsca lub tylko wtedy, gdy wyraziłeś na to wyraźną zgodę.

Podstawą przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. b RODO, który umożliwia przetwarzanie danych w celu wykonania umowy lub działań przedumownych.

Rejestracja na tej stronie
Możesz zarejestrować się na naszej stronie internetowej, aby korzystać z określonych funkcji. Przesyłane dane są wykorzystywane wyłącznie w celu korzystania z odpowiedniej oferty lub usługi. Obowiązkowe informacje wymagane podczas rejestracji muszą być podane w całości. W przeciwnym razie odmówimy rejestracji.

W przypadku ważnych zmian, np. z przyczyn technicznych poinformujemy Cię o tym e-mailem. Wiadomość e-mail zostanie wysłana na adres podany podczas rejestracji.

Przetwarzanie danych wprowadzonych podczas rejestracji odbywa się za Państwa zgodą (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). W każdej chwili możesz cofnąć już wyrażoną zgodę. Do odwołania wystarczy nieformalne powiadomienie e-mailem. Odwołanie nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych, które już miało miejsce.

Przechowujemy dane zebrane podczas rejestracji przez okres, w którym jesteś zarejestrowany na naszej stronie internetowej. Twoje dane zostaną usunięte, jeśli anulujesz rejestrację. Ustawowe okresy przechowywania pozostają nienaruszone.

Formularz kontaktowy
Dane przekazane za pośrednictwem formularza kontaktowego, w tym dane kontaktowe, będą przechowywane w celu przetworzenia zapytania lub udostępnienia w przypadku dalszych pytań. Dane te nie będą przekazywane dalej bez Twojej zgody.

Przetwarzanie danych wpisanych w formularzu kontaktowym odbywa się wyłącznie na podstawie Twojej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). W każdej chwili możesz cofnąć już wyrażoną zgodę. Do odwołania wystarczy nieformalne powiadomienie e-mailem. Odwołanie nie ma wpływu na zgodność z prawem operacji przetwarzania danych przeprowadzonych przed odwołaniem.

Dane przesłane za pośrednictwem formularza kontaktowego pozostaną u nas, dopóki nie poprosisz nas o ich usunięcie, nie cofniesz zgody na przechowywanie lub nie będzie już potrzeby przechowywania danych. Obowiązkowe przepisy prawne - w szczególności okresy przechowywania - pozostają nienaruszone.

Okres przechowywania komentarzy i treści
Treści i komentarze, a także powiązane dane, takie jak adresy IP, są zapisywane. Treści pozostają na naszej stronie internetowej, dopóki nie zostaną całkowicie usunięte lub musiały zostać usunięte ze względów prawnych.

Wpisy i komentarze są zapisywane na podstawie Twojej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). W każdej chwili możesz cofnąć już wyrażoną zgodę. Do odwołania wystarczy nieformalne powiadomienie e-mailem. Odwołanie nie ma wpływu na zgodność z prawem operacji przetwarzania danych, które już miały miejsce.

Zapisz się do komentarzy
Jako użytkownik naszej witryny możesz subskrybować komentarze po zarejestrowaniu się. E-mailem potwierdzającym sprawdzimy, czy jesteś właścicielem podanego adresu e-mail. Możesz w każdej chwili zrezygnować z subskrypcji komentarzy, korzystając z łącza w wiadomości e-mail subskrypcyjnej. Dane wprowadzone w celu skonfigurowania subskrypcji zostaną usunięte, jeśli anulujesz. Jeśli te dane zostały nam przekazane w innych celach i gdzie indziej, pozostaną z nami.

Dane z newslettera
Potrzebujemy Twojego adresu e-mail, aby wysyłać nasz biuletyn. Konieczna jest weryfikacja podanego adresu e-mail i wyrażenie zgody na otrzymywanie newslettera. Dodatkowe dane nie są zbierane lub są dobrowolne. Dane są wykorzystywane wyłącznie do wysyłania newslettera.

Dane podane przy rejestracji do newslettera przetwarzane są wyłącznie na podstawie Twojej zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). W każdej chwili możesz cofnąć już wyrażoną zgodę. Do odwołania wystarczy nieformalne powiadomienie e-mailem lub można zrezygnować z subskrypcji, korzystając z łącza „Wypisz się” w biuletynie. Odwołanie nie ma wpływu na legalność już przeprowadzonych operacji przetwarzania danych.

Dane wprowadzone w celu skonfigurowania subskrypcji zostaną usunięte, jeśli anulujesz. Jeśli te dane zostały nam przekazane w innych celach i gdzie indziej, pozostaną z nami.

Ciasteczka (Cookies)
Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Są to małe pliki tekstowe, które przeglądarka internetowa zapisuje na Twoim urządzeniu. Pliki cookie pomagają nam uczynić naszą ofertę bardziej przyjazną dla użytkownika, skuteczniejszą i bezpieczniejszą.

Niektóre pliki cookie to „pliki cookie sesji”. Takie pliki cookie są automatycznie usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki. Jednak inne pliki cookie pozostają na Twoim urządzeniu, dopóki sam ich nie usuniesz. Takie pliki cookie pomagają nam rozpoznać Cię po powrocie na naszą stronę internetową.

Dzięki nowoczesnej przeglądarce internetowej możesz monitorować, ograniczać lub zapobiegać ustawianiu plików cookie. Wiele przeglądarek internetowych można skonfigurować tak, aby pliki cookie były automatycznie usuwane po zamknięciu programu. Dezaktywacja plików cookie może ograniczyć funkcjonalność naszej strony internetowej.

Ustawienia plików cookie, które są niezbędne do realizacji procesów komunikacji elektronicznej lub do zapewnienia określonych funkcji, z których chcesz korzystać (np. Koszyk), opiera się na art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Jako operator tej strony internetowej mamy uzasadniony interes w przechowywaniu plików cookie w celu technicznie bezbłędnego i płynnego świadczenia naszych usług. Jeśli ustawione są inne pliki cookie (np. Do funkcji analitycznych), będą one traktowane osobno w niniejszej polityce prywatności.

Google Analytics
Nasza strona internetowa korzysta z funkcji usługi analizy sieciowej Google Analytics. Dostawcą usługi analizy sieciowej jest Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google Analytics używa „plików cookie”. Są to małe pliki tekstowe, które przeglądarka internetowa zapisuje na Twoim urządzeniu i które umożliwiają analizę korzystania z witryny. Informacje generowane przez pliki cookie na temat korzystania z naszej strony internetowej są przesyłane na serwer Google i tam przechowywane. Lokalizacja serwera to zwykle USA.

Pliki cookie Google Analytics są ustawiane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Jako operator tej strony internetowej mamy uzasadniony interes w analizowaniu zachowań użytkowników w celu optymalizacji naszej strony internetowej i, jeśli to konieczne, reklam.

Anonimizacja adresów IP
Używamy Google Analytics w połączeniu z funkcją anonimizacji IP. Gwarantuje, że Google skraca Twój adres IP w państwach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych umawiających się państwach Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym, zanim zostanie przesłany do USA. Mogą zdarzyć się wyjątkowe przypadki, w których Google przesyła pełny adres IP na serwer w USA i tam go skraca. W naszym imieniu Google wykorzysta te informacje do oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na witrynach internetowych oraz świadczenia nam innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z Internetu. Adres IP przesłany przez Google Analytics nie jest łączony z innymi danymi z Google.

Wtyczka przeglądarki
Można zapobiec ustawianiu plików cookie przez przeglądarkę internetową. Może to jednak ograniczyć niektóre funkcje naszej strony internetowej. Możesz również zapobiec gromadzeniu danych dotyczących korzystania z witryny, w tym adresu IP i późniejszemu przetwarzaniu przez Google. Możesz to zrobić, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Sprzeciw wobec zbierania danych
Możesz uniemożliwić Google Analytics zbieranie danych, klikając poniższy link. Zostanie ustawiony plik cookie rezygnacji, który uniemożliwi gromadzenie danych podczas przyszłych wizyt na naszej stronie internetowej: Dezaktywuj Google Analytics.

Szczegółowe informacje na temat obsługi danych użytkowników przez Google Analytics można znaleźć w oświadczeniu o ochronie danych Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Przetwarzanie zamówienia
Aby w pełni przestrzegać ustawowych wymogów dotyczących ochrony danych, zawarliśmy z Google umowę o realizację zamówień.

Charakterystyka demograficzna w Google Analytics
Nasza strona internetowa korzysta z funkcji „cechy demograficzne” Google Analytics. Można go używać do tworzenia raportów zawierających oświadczenia dotyczące wieku, płci i zainteresowań odwiedzających witrynę. Dane te pochodzą z reklam Google opartych na zainteresowaniach, a także z danych odwiedzających od dostawców zewnętrznych. Nie ma możliwości przypisania danych do konkretnej osoby. W każdej chwili możesz wyłączyć tę funkcję. Możesz to zrobić za pomocą ustawień reklam na swoim koncie Google lub ogólnie zakazując gromadzenia danych przez Google Analytics, jak wyjaśniono w sekcji „Sprzeciw wobec gromadzenia danych”.

PayPal
Nasza strona internetowa umożliwia płatności za pośrednictwem systemu PayPal. Dostawcą usługi płatniczej jest PayPal (Europe) S.à.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg.

Jeśli płacisz za pomocą PayPal, wprowadzone dane płatności zostaną przesłane do PayPal.

Twoje dane są przekazywane do PayPal na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO (zgoda) i art. 6 ust. 1 lit. b RODO (przetwarzanie w celu wykonania umowy). W każdej chwili możesz cofnąć już wyrażoną zgodę. Operacje przetwarzania danych w przeszłości pozostają skuteczne w przypadku odwołania.

Natychmiastowy przelew bankowy
Nasza strona internetowa umożliwia płatności za pośrednictwem „Sofortüberweisung”. Dostawcą usług płatniczych jest Sofort GmbH, Theresienhöhe 12, 80339 Monachium.

Dzięki procedurze „Sofortüberweisung” otrzymujemy od Sofort GmbH potwierdzenie płatności w czasie rzeczywistym i możemy natychmiast zacząć wywiązywać się z naszych zobowiązań.

W przypadku płatności „Sofortüberweisung” Twój PIN i TAN są przesyłane do Sofort GmbH. Dostawca płatności loguje się następnie do Twojego konta bankowego online, automatycznie sprawdza saldo konta i wykonuje przelew. Następuje natychmiastowe potwierdzenie transakcji. Twoja sprzedaż, linia kredytowa Twojego debetu oraz istnienie innych rachunków i ich stanów magazynowych są również automatycznie sprawdzane po zalogowaniu.

Oprócz kodu PIN i TAN przesyłanie do Sofort GmbH obejmuje również dane dotyczące płatności i dane osobowe. Twoje dane osobowe obejmują imię i nazwisko, adres, numer (y) telefonu, adres e-mail, adres IP i wszelkie inne dane wymagane do przetwarzania płatności. To przekazanie danych jest konieczne, aby ustalić Twoją tożsamość ponad wszelką wątpliwość i zapobiec próbom oszustwa.

Przekazywanie danych do Sofort GmbH odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO (zgoda) i art. 6 ust. 1 lit. b RODO (przetwarzanie w celu wykonania umowy). W każdej chwili możesz cofnąć już wyrażoną zgodę. Operacje przetwarzania danych w przeszłości pozostają skuteczne w przypadku odwołania.

Szczegóły dotyczące płatności z natychmiastowym przelewem można znaleźć na: https://www.sofort.de/datenschutz.html i https://www.klarna.com/sofort/.

Google AdSense
Nasza strona internetowa korzysta z Google AdSense. Dostawcą jest Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google AdSense integruje reklamy i ustawia pliki cookie. Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które Twoja przeglądarka internetowa przechowuje na Twoim urządzeniu w celu analizy korzystania ze strony internetowej. Google AdSense wykorzystuje również sygnały nawigacyjne. Sygnały nawigacyjne to niewidoczne elementy graficzne, które umożliwiają analizę ruchu odwiedzających naszą witrynę.

Informacje generowane przez pliki cookie i sygnały nawigacyjne są przesyłane na serwery Google i tam przechowywane. Serwer znajduje się w USA. Google może przekazać te informacje partnerom umownym. Jednak Google nie połączy Twojego adresu IP z innymi przechowywanymi danymi o Tobie.

Przechowywanie plików cookie AdSense opiera się na art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Jako operator strony internetowej mamy uzasadniony interes w analizowaniu zachowań użytkowników w celu optymalizacji naszej strony internetowej i reklam.

Dzięki nowoczesnej przeglądarce internetowej możesz monitorować, ograniczać i zapobiegać ustawianiu plików cookie. Dezaktywacja plików cookie może ograniczyć funkcjonalność naszej strony internetowej. Korzystając z naszej strony internetowej, oświadczasz, że wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zebranych o Tobie przez Google w sposób opisany powyżej oraz w celu określonym powyżej.

Google AdWords i śledzenie konwersji Google
Nasza strona internetowa korzysta z Google AdWords. Dostawcą jest Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Stany Zjednoczone.

AdWords to program reklamowy online. W ramach programu reklamowego online stosujemy śledzenie konwersji. Po kliknięciu reklamy umieszczonej przez Google, ustawiany jest plik cookie do śledzenia konwersji. Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które przeglądarka internetowa przechowuje na Twoim urządzeniu. Pliki cookie Google AdWords tracą ważność po 30 dniach i nie służą do osobistej identyfikacji użytkowników. Google i możemy stwierdzić z pliku cookie, że kliknąłeś reklamę i zostałeś przekierowany na naszą stronę internetową.

Każdy klient Google AdWords otrzymuje inny plik cookie. Pliki cookie nie mogą być śledzone przez strony internetowe klientów AdWords. Pliki cookie konwersji służą do tworzenia statystyk konwersji dla klientów AdWords, którzy korzystają ze śledzenia konwersji. Klienci Adwords dowiadują się, ilu użytkowników kliknęło ich reklamę i zostało przekierowanych na strony z tagiem śledzenia konwersji. Jednak klienci AdWords nie otrzymują żadnych informacji, które pozwalają na osobistą identyfikację użytkowników. Jeśli nie chcesz uczestniczyć w śledzeniu, możesz sprzeciwić się jego wykorzystaniu. Tutaj plik cookie konwersji musi zostać dezaktywowany w ustawieniach użytkownika przeglądarki. Nie ma również uwzględnienia w statystykach śledzenia konwersji.

Przechowywanie „plików cookie konwersji” odbywa się na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Jako operator strony internetowej mamy uzasadniony interes w analizowaniu zachowań użytkowników w celu optymalizacji naszej strony internetowej i reklam.

Szczegółowe informacje na temat Google AdWords i Google Conversion Tracking można znaleźć w polityce prywatności Google: https://www.google.de/policies/privacy/.

Dzięki nowoczesnej przeglądarce internetowej możesz monitorować, ograniczać lub zapobiegać ustawianiu plików cookie. Dezaktywacja plików cookie może ograniczyć funkcjonalność naszej strony internetowej.

Czcionki internetowe Google
Nasza witryna korzysta z czcionek internetowych firmy Google. Dostawcą jest Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Korzystając z tych czcionek internetowych, można przedstawić żądaną prezentację naszej strony internetowej, niezależnie od tego, które czcionki są dostępne lokalnie. Odbywa się to poprzez wywołanie Google Web Fonts z serwera Google w USA i przekazanie danych do Google. To jest Twój adres IP i którą stronę odwiedziłeś w naszej witrynie. Korzystanie z Google Web Fonts opiera się na art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Jako operator tej strony internetowej mamy uzasadniony interes w optymalnej prezentacji i transmisji naszej strony internetowej.

Firma Google posiada certyfikat zgodności z amerykańsko-europejską umową o ochronie danych „Privacy Shield”. Niniejsza umowa o ochronie danych ma na celu zapewnienie zgodności z poziomem ochrony danych obowiązującym w UE.

Szczegółowe informacje na temat czcionek internetowych Google można znaleźć pod adresem: https://www.google.com/fonts#AboutPlace:about, a dalsze informacje w przepisach Google dotyczących ochrony danych: https://policies.google.com/privacy/partners?hl= de
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixel